اولين نشست خبري رويداد بازگشت سبز در دانشگاه علوم پزشکي ايران
روزانه در بيمارستان ها مواد موثر و ارزشمندي را از دست ميدهيم و غير علمي با اين پسماندها برخورد ميشود. انجام اقدامات ملي در خصوص پساب ها و پسماند هاي بيمارستاني يکي از دغدغه هاي مهم تمامي مديران بيمارستاني مي باشد که با يک نگاه استراتژيک به پساب هاي بيمارستاني با توجه به بحران آب مي توان از هدر رفت منابع جلوگيري کنيم. ايده هاي متنوعي در سطح دنيا وجود داره که در سطح ملي و بين المللي در حال کار هستند که در نظر داريم
316223.mp3
اولين نشست خبري رويداد بازگشت سبز در دانشگاه علوم پزشکي ايران
دکتر کوهپايه زاده رئيس دانشگاه علوم پزشکي ايران
روزانه در بيمارستان ها مواد موثر و ارزشمندي را از دست ميدهيم و غير علمي با اين پسماندها برخورد ميشود.
انجام اقدامات ملي در خصوص پساب ها و پسماند هاي بيمارستاني يکي از دغدغه هاي مهم تمامي مديران بيمارستاني مي باشد که با يک نگاه استراتژيک به پساب هاي بيمارستاني با توجه به بحران آب مي توان از هدر رفت منابع جلوگيري کنيم.
ايده هاي متنوعي در سطح دنيا وجود داره که در سطح ملي و بين المللي در حال کار هستند که در نظر داريم در اين رويداد از تفکرات و اقدامات بهره ورانه حمايت نمائيم.
کمک به محيط زيست در خصوص بازيافت پساب هاي بيمارستاني از دغدغه هاي دانشگاه علوم پزشکي ايران است.
اين رويداد فرصت خوبيست که از تفکر دانشمندان جوانمان در زمينه پسماندهاي بيمارستاني به نحوي ارزشمند استفاده کنيم و مطمئناً بسياري از اين تفکرات مي تواند به نتيجه برسد و با توجه به تکنولوژي هايي که امروزه وجود دارد ميتوان نتايج ارزشمندي حاصل نمود و بايستي از اين فرصت يک بهره وري مناسب به همراه خلق ثروت ايجاد نمود.
نقش دانشگاه ها در اين موضوع بسيار مهم است و اين موضوع بايستي از سوي جامعه علمي ديده شود چرا که بسياري بر اين باورند که اين قبيل اقدامات مربوط به شهرداري و محيط زيست مي باشد. اين درحالي است که موضوع بازيافت يک چالش چند بخشي است و اگر بتوان در بيمارستان ها پسماند کمتري توليد نمائيم و يا پسماند بيمارستاني کم خطر توليد نمائيم، متعاقباً سيستم هايي مانند شهرداري ها و محيط زيست نيز بر روي امحاء آنها اقداماتي با اطمينان بالاتري انجام دهند و اگر قرار شود که مواد بيمارستاني امحاء و يا بازيافت شود، همکاري گروهي علمي در اين خصوص نياز است.
در دانشگاه علوم پزشکي ايران با همکاري معاونت تحقيقات و فناوري دانشگاه اين حرکت آغاز شده است و اميدواريم که بتوانيم اقدامات مناسبي در اين خصوص با برگزاري رويداد بازگشت سبز با همکاري ديگر دانشگاه هاي علوم پزشکي، غير علوم پزشکي و همچنين بخش هاي خصوصي محقق شود تا بتوان اقدامات ارزشمندي را در سطح ملي با همگرايي هاي مشترک انجام دهيم و اين رويداد شروعي باشد براي افزايش توجه به اين موضوع و همکاري هاي مشترک در خصوص بازيافت پسماند هاي بيمارستاني.
اين قبيل رويداد ها و موضوعات بين بخشي مي تواند به گسترش علم و دانش و همه گير شدن اين دانش در سطح ملي کمک کننده باشد و دانشگاه علوم پزشکي ايران در اين مسير سعي کرده است تا پيش قدم باشد و دست ياري را به سمت صاحب نظران، نوآوران، افراد خلاق و تمامي کساني که مي توانند در اين زمينه به کمک کشور بيايند دراز مي کند و دانشگاه علوم پزشکي ايران زمينه را براي اين افراد فراهم مي آورد تا بتوانند به مديريت پسماند هاي بيمارستاني رو بياورند، چرا که روزانه مقادير بسيار زيادي پسماند بيمارستاني در کشور توليد مي شود و دانشگاه علوم پزشکي ايران با دارا بودن ?? بيمارستان دولتي و ?? بيمارستان خصوصي تحت پوشش خود که بخش بزرگي از بيمارستان هاي سطح تهران را شامل مي شود را به عنوان پيشرو و پيش قدم در اين راه با شرکت در اين رويداد ارزشمند همراهي نمايند تا بتوان اين تفکر را در سطح کشور نهادينه نمائيم.
با توجه به وجود استارت آپ هايي در حوزه مديريت پسماند، در حال حاضر پسماند ها در بيمارستان ها به خوبي مديريت نمي شود و همچنان نتوانسته اند اثرات قابل توجه و ملموسي را در بيمارستان ها داشته باشند و بيمارستان ها اين استقبال و رقبت را دارند که در خصوص گسترش اين قبيل استارت آپ ها منابع مالي احصاء نمايند و بتوانند با بازيافت مواد براي خود و بيمارستان ها خلق ثروت نمايند و در اقتصاد سلامت نيز نقش داشته باشند. براي مثال روزانه مقادير بيشماري از مواد قابل بازيافت مانند مواد فلزي مانند ايمپلنت هاي اورتوپدي (پيچ ها و پلاک ها) و مواد پليمري مانند کيسه هاي سرم و متعلقات آن در بيمارستان ها استفاده مي شود و همگي قابليت بازيافت را دارند. ايمپلنت هاي اورتوپدي که داراي ارزش مالي بسيار زيادي مي باشد و ميليون ها تومان براي خريد آن هم بيمار و صنعت بيمه تحت فشار قرار مي گيرد و مي توان با يک برنامه صحيح و بجا اين مواد ارزشمند را بازيافت نمود. در کنار اين موضوع پساب هاي بيمارستاني نيز داراي اهميت است که روزانه مقادير بسيار زيادي از اين ماده ارزشمند را از دست ميدهيم. قطعا فعاليت استارت آپ ها در اين حوزه بسيار ارزشمند است، اما بنظر مي رسد که اين موضوع همچنان قوت پيدا نکرده است و ناکافي است و بايستي براي اين موضوع استارت آپ هاي توانمند با خلاقيت و تفکر نوآورانه پا به اين عرصه بگذارند. قطعا برگزاري رويداد بازگشت سبز مي تواند فرصت بسيار خوبي براي شکل گيري اين قبيل استارت آپ ها در بستر فناوري دانشگاه علوم پزشکي ايران باشد. در شرايط کنوني کشور که درگير ويروس کرونا شده، اهميت توجه به فناوري هاي مديريت پسماند اهميت دو چنداني پيدا مي کند که مي تواند ارتباط مستقيمي با کنترل آلودگي ها داشته باشد.
از لحاظ قانوني پسماند هاي بيمارستاني از هرنوع بايستي امحاء گردد که اين قانون موجب شده است در دانشگاه علوم پزشکي ايران و ديگر دانشگاه ها برنامه نظام مندي براي بازيافت مواد بيمارستاني با ارزش بالا وجود نداشته باشد. اما در خصوص مديريت پساب هاي بيمارستاني اقدامات خوبي صورت گرفته است و بازيافت تجهيزات پزشکي از اين زنجيره بخاطر موانع قانوني مغفول مانده است. دانشگاه علوم پزشکي ايران قطعاً در نظر دارند در بستر اين رويداد از ايده ها و خلاقيت جوانان و متخصصان اين حوزه در قالب استارتآپ ها و شرکت ها حمايت نمايد تا با استفاده از يک خرد جمعي به حل اين چالش ها در اين رويداد با ديد فناورانه برود. هدف دانشگاه علوم پزشکي ايران اين است که تهديدي به نام پسماند را تبديل به ارزش افزوده نمايد. کشور ايران در خصوص توليد ضايعات و پسماند وضعيت مناسبي را ندارد که همين موضوع براي بيمارستان ها نيز صادق است که برگزاري چنين رويداد هايي با نگاه به کنترل پسماند و مديريت آن اهميت بيشتري پيدا مي نمايد.
يکي از مشکلات کنوني در خصوص کرونا ويروس مي توان ديد که در کنار چالش هاي ايجاد شده اين ويروس، دفع زباله ها و پسماند هاي آن مانند ماسک ها، دستکش ها، لباس ها که بايستي هر چند ساعت يکبار تعويض شوند از اهميت بالايي برخوردار است که بايستي مديريت پسماند آن به درستي انجام شود. چرا که اگر به درستي در اين خصوص اقدام نشود، نه تنها کمکي به محيط زيست نکرده ايم، بلکه داريم آلاينده هاي بيشتري را به محيط زيست اضافه مي نمائيم.
دانشگاه علوم پزشکي ايران برنامه هاي ملي در خصوص پسماند هاي بيمارستاني در حال اجرا دارد و پروژه هاي ديگري نيز در دست اقدام دارد و قطعاً در خصوص پسماند هاي قابل بازيافت پزشکي استراتژي ويژه اي اين دانشگاه در آينده خواهد داشت. دانشگاه علوم پزشکي ايران قصد دارد از اين زنجيره مغفول مانده در مديريت پسماند ارزش افزوده هاي ارزشمندي از بعد اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي ايجاد نمايد که اين رويداد فرصت مناسبي را براي سياستگذران، علاقه مندان و مديران کشور فراهم خواهد کرد تا بتوان نسبت به مديريت بهينه پسماند هاي بيمارستاني اقدامات مناسبي با خلاقيت و فناوري صورت گيرد.
قطعا اين مسير راه طولاني در پيش دارد و بايستي براي آن برنامه ريزي هاي کلان صورت پذيرد تا بتوان با تداوم اين قبيل رويداد ها نتيجه مورد نظر و تجديد نظر در قوانين صورت پذيرد.
از مزيت هاي بسيار مهمي که براي استارت اپ هاي حوزه بازيافت تجهيزات پزشکي و بيمارستاني مي توانند با همکاري دانشگاه علوم پزشکي ايران داشته باشد، اين است که دانشگاه بيمارستان هاي خود را در اختيار اين شرکت هاي فناور قرار مي دهد تا بتوانند چالش هاي زيست محيطي ناشي از پساب ها و مواد بيمارستاني غير عفوني و عفوني را حل نمايند.
يکي از دغدغه هاي مهم دانشگاه علوم پزشکي ايران همکاري با سازمان هاي مردم نهاد است که همواره دغدغه هاي محيط زيستي بسيار زيادي را دارند که پسماند هاي بيمارستاني نيز از مهمترين چالش هاي آنها بوده است. در اين خصوص دانشگاه علوم پزشکي ايران قطعا با مشارکت طلبي سازمان هاي مردم نهاد مي تواند اين فرهنگ را سريع تر گسترش دهد و از طريق سازمان هاي مردم نهاد اين اتفاق نافذ تر خواهد بود به گونه اي که بسيار از اين اتفاقات فرهنگ سازي بدون همياري اين سازمان ها موفقيتي را در پي نخواهند داشت.
کشور ايران نياز به يک هم افزايي گسترده در اين راه دارد و تمامي سازمان هاي تابعه وزارت بهداشت، محيط زيست، شهرداري ها، دانشگاه ها و سازمان هاي مردم نهاد بايستي به سهم خود براي بهبود پسماند هاي بيمارستاني هم قدم شوند تا از زاويه هاي مختلف مانند اقتصادي، فرهنگي و اجتماعي بتوان از منابع ارزشمند موجود در پسماند هاي بيمارستاني بهتر بهره برد و منافع آن به جامعه نيز برسد.
در آخر آقاي دکتر کوهپايه زاده رئيس دانشگاه علوم پزشکي ايران مقدم تمامي علاقه مندان اين حوزه اعم از عموم جامعه، فناوران، دانشگاهيان، دانشجويان و استارت اپ هاي موفق را براي شرکت در اين رويداد گرامي داشتند و از آنها براي شرکت در اين رويداد مهم دعوت نمودند.
دکتر متوليان معاون تخقيقات و فناوري
رويداد بازگشت سبز يک رويداد استارت آپي است که دانشگاه علوم پزشکي ايران مجري اين رويداد براي اولين بار در سطح کشور با محوريت بازيافت تجهيزات پزشکي غير عفوني مي باشد. در سطح شهر تهران بيش از ???? مرکز درماني که در بين آن ??? بيمارستان است که روزانه اين بيمارستان ها بيش از ??? تن زباله توليد مي نمايند که هموراه در خصوص نحوه امحاء و بازيافت آن چالش هاي گسترده اي وجود داشته است که خود بيمارستان ها وظيفه بي خطر سازي آنها را نيز بر عهده دارند. با برگزاري اين رويداد دانشگاه از تمامي نوآوران و افرادي که صاحب نظر هستند و ايده هاي خلاقانه در اين زمينه دارند دعوت مي کند تا با حضور در اين رويداد بتوانند مشکلات اين حوزه را با نگاه فناورانه حل و رفع نمايند. بيمارستان ها روزانه صدها ميليون تومان براي امحاء زباله هاي بيمارستاني هزينه مي کنند که يک بار هزينه اي سنگيني را براي بيمارستان ها ايجاد ميکند که با بهره گيري از ايده هاي خلاقانه و نوآورانه استارت آپ ها مي توانند بار مالي را از روي دوش بيمارستان ها بردارند.
دکتر اميد پورنيک مدير توسعه فناوري سلامت
رويداد بازگشت سبز يک رويداد تفکرانه است که داراي اثر بسيار مثبتي بر روي جامعه مي باشد.
دانشگاه علوم پزشکي ايران صرفاً قصد برگزاري يک رويداد متداول را ندارد و قصد دارد يک نوع تفکر را براي جامعه و متخصصان رقم بزند. چرا که اين موضوع کمتر به آن پرداخته شده است و جوانب آن تاکنون به مقدار کافي و درخوري به آن پرداخته نشده است. در اين راستا دانشگاه علوم پزشکي ايران قصد دارد به اين تفکر بپردازد و اين رويداد شروعي بر اين تفکر مي باشد.
اين رويداد يک تفکر ايده بازار است که به دنبال ايده هاي نو و تفکرات نو در زمينه بازيافت تجهيزات بيمارستاني غير عفوني است. قصد داريم اين مشکلات را با جامعه و متخصصين در ميان بگذاريم و از آنها کمک بطلبيم و با کمک آنها دست در دست يکديگر مشکلات را حل نمائيم و براي آن راهکار داشته باشيم.
در اين رويداد کساني که پيش تر در اين حوزه فعاليت نموده اند را قصد داريم مجال و فرصتي دهيم تا بتوانند خلاقيت هاي خود را در زمينه پسماند هاي غير عفوني بيمارستاني مانند تحهيزات پزشکي بکار گيرند که هم بيشتر ديده شوند و هم اينکه بتوانند در کنار ما قرار گيرند و هم بتوانند مشکلات دانشگاه را حل نمايند. همچنين در نظر داريم از کساني که قصد حرکت در اين مسير دارند حمايت نمائيم که هم کمکي شود براي دانشگاه علوم پزشکي ايران و هم اينکه بتوانيم در سطح کشور حرکت جديدي را در اين خصوص رقم بزنيم و بتوانيم شرايطي را ايجاد نمايئم که خلق ثروت و ارزش براي جامعه و کشور باشد.
مقوله بازيافت يک چالش در کل دنياست و نه تنها کشور ايران که چگونه بتوان زباله هاي بيمارستاني را کاهش داد و يا از توليد آنها جلوگيري نمود. در تمام دنيا توجه ويژه اي بر روي زباله هاي بيمارستاني وجود دارد که در کشور ما هم اين موضوع مستثني نمي باشد و در کشور ما به آن کمتر توجه شده است. اين رويداد فرصت خوبي است تا بتوان براي خلق ارزش و ارزش افزوده از زباله هاي بيمارستاني غير عفوني ايجاد نمود و در طبع آن از توليد ضايعات جلوگيري نمود.
در اين رويداد فناورانه (بازگشت سبز) افراد، شرکت ها و تيم هايي که بتوانند ايده هاي جذاب و علمي و عملياتي ارائه دهند و بتواند مشکلات اين حوزه را حل نمايد را حمايت مي نمائيم و آنها را در مرکز رشد و نوآوري دانشگاه علوم پزشکي ايران پذيرش خواهيم نمود و امکان استقرار را به آنها ارائه خواهيم کرد و خود دانشگاه به شرط پاس کردن الزامات لازم بعنوان يکي از مشتريان آنها خواهد بود.
روزانه در بيمارستان ها مواد موثر و ارزشمندي را از دست ميدهيم و غير علمي با اين پسماندها برخورد ميشود.
انجام اقدامات ملي در خصوص پساب ها و پسماند هاي بيمارستاني يکي از دغدغه هاي مهم تمامي مديران بيمارستاني مي باشد که با يک نگاه استراتژيک به پساب هاي بيمارستاني با توجه به بحران آب مي توان از هدر رفت منابع جلوگيري کنيم.
ايده هاي متنوعي در سطح دنيا وجود داره که در سطح ملي و بين المللي در حال کار هستند که در نظر داريم در اين رويداد از تفکرات و اقدامات بهره ورانه حمايت نمائيم.
کمک به محيط زيست در خصوص بازيافت پساب هاي بيمارستاني از دغدغه هاي دانشگاه علوم پزشکي ايران است.
اين رويداد فرصت خوبيست که از تفکر دانشمندان جوانمان در زمينه پسماندهاي بيمارستاني به نحوي ارزشمند استفاده کنيم و مطمئناً بسياري از اين تفکرات مي تواند به نتيجه برسد و با توجه به تکنولوژي هايي که امروزه وجود دارد ميتوان نتايج ارزشمندي حاصل نمود و بايستي از اين فرصت يک بهره وري مناسب به همراه خلق ثروت ايجاد نمود.
نقش دانشگاه ها در اين موضوع بسيار مهم است و اين موضوع بايستي از سوي جامعه علمي ديده شود چرا که بسياري بر اين باورند که اين قبيل اقدامات مربوط به شهرداري و محيط زيست مي باشد. اين درحالي است که موضوع بازيافت يک چالش چند بخشي است و اگر بتوان در بيمارستان ها پسماند کمتري توليد نمائيم و يا پسماند بيمارستاني کم خطر توليد نمائيم، متعاقباً سيستم هايي مانند شهرداري ها و محيط زيست نيز بر روي امحاء آنها اقداماتي با اطمينان بالاتري انجام دهند و اگر قرار شود که مواد بيمارستاني امحاء و يا بازيافت شود، همکاري گروهي علمي در اين خصوص نياز است.
در دانشگاه علوم پزشکي ايران با همکاري معاونت تحقيقات و فناوري دانشگاه اين حرکت آغاز شده است و اميدواريم که بتوانيم اقدامات مناسبي در اين خصوص با برگزاري رويداد بازگشت سبز با همکاري ديگر دانشگاه هاي علوم پزشکي، غير علوم پزشکي و همچنين بخش هاي خصوصي محقق شود تا بتوان اقدامات ارزشمندي را در سطح ملي با همگرايي هاي مشترک انجام دهيم و اين رويداد شروعي باشد براي افزايش توجه به اين موضوع و همکاري هاي مشترک در خصوص بازيافت پسماند هاي بيمارستاني.
اين قبيل رويداد ها و موضوعات بين بخشي مي تواند به گسترش علم و دانش و همه گير شدن اين دانش در سطح ملي کمک کننده باشد و دانشگاه علوم پزشکي ايران در اين مسير سعي کرده است تا پيش قدم باشد و دست ياري را به سمت صاحب نظران، نوآوران، افراد خلاق و تمامي کساني که مي توانند در اين زمينه به کمک کشور بيايند دراز مي کند و دانشگاه علوم پزشکي ايران زمينه را براي اين افراد فراهم مي آورد تا بتوانند به مديريت پسماند هاي بيمارستاني رو بياورند، چرا که روزانه مقادير بسيار زيادي پسماند بيمارستاني در کشور توليد مي شود و دانشگاه علوم پزشکي ايران با دارا بودن ?? بيمارستان دولتي و ?? بيمارستان خصوصي تحت پوشش خود که بخش بزرگي از بيمارستان هاي سطح تهران را شامل مي شود را به عنوان پيشرو و پيش قدم در اين راه با شرکت در اين رويداد ارزشمند همراهي نمايند تا بتوان اين تفکر را در سطح کشور نهادينه نمائيم.
با توجه به وجود استارت آپ هايي در حوزه مديريت پسماند، در حال حاضر پسماند ها در بيمارستان ها به خوبي مديريت نمي شود و همچنان نتوانسته اند اثرات قابل توجه و ملموسي را در بيمارستان ها داشته باشند و بيمارستان ها اين استقبال و رقبت را دارند که در خصوص گسترش اين قبيل استارت آپ ها منابع مالي احصاء نمايند و بتوانند با بازيافت مواد براي خود و بيمارستان ها خلق ثروت نمايند و در اقتصاد سلامت نيز نقش داشته باشند. براي مثال روزانه مقادير بيشماري از مواد قابل بازيافت مانند مواد فلزي مانند ايمپلنت هاي اورتوپدي (پيچ ها و پلاک ها) و مواد پليمري مانند کيسه هاي سرم و متعلقات آن در بيمارستان ها استفاده مي شود و همگي قابليت بازيافت را دارند. ايمپلنت هاي اورتوپدي که داراي ارزش مالي بسيار زيادي مي باشد و ميليون ها تومان براي خريد آن هم بيمار و صنعت بيمه تحت فشار قرار مي گيرد و مي توان با يک برنامه صحيح و بجا اين مواد ارزشمند را بازيافت نمود. در کنار اين موضوع پساب هاي بيمارستاني نيز داراي اهميت است که روزانه مقادير بسيار زيادي از اين ماده ارزشمند را از دست ميدهيم. قطعا فعاليت استارت آپ ها در اين حوزه بسيار ارزشمند است، اما بنظر مي رسد که اين موضوع همچنان قوت پيدا نکرده است و ناکافي است و بايستي براي اين موضوع استارت آپ هاي توانمند با خلاقيت و تفکر نوآورانه پا به اين عرصه بگذارند. قطعا برگزاري رويداد بازگشت سبز مي تواند فرصت بسيار خوبي براي شکل گيري اين قبيل استارت آپ ها در بستر فناوري دانشگاه علوم پزشکي ايران باشد. در شرايط کنوني کشور که درگير ويروس کرونا شده، اهميت توجه به فناوري هاي مديريت پسماند اهميت دو چنداني پيدا مي کند که مي تواند ارتباط مستقيمي با کنترل آلودگي ها داشته باشد.
از لحاظ قانوني پسماند هاي بيمارستاني از هرنوع بايستي امحاء گردد که اين قانون موجب شده است در دانشگاه علوم پزشکي ايران و ديگر دانشگاه ها برنامه نظام مندي براي بازيافت مواد بيمارستاني با ارزش بالا وجود نداشته باشد. اما در خصوص مديريت پساب هاي بيمارستاني اقدامات خوبي صورت گرفته است و بازيافت تجهيزات پزشکي از اين زنجيره بخاطر موانع قانوني مغفول مانده است. دانشگاه علوم پزشکي ايران قطعاً در نظر دارند در بستر اين رويداد از ايده ها و خلاقيت جوانان و متخصصان اين حوزه در قالب استارتآپ ها و شرکت ها حمايت نمايد تا با استفاده از يک خرد جمعي به حل اين چالش ها در اين رويداد با ديد فناورانه برود. هدف دانشگاه علوم پزشکي ايران اين است که تهديدي به نام پسماند را تبديل به ارزش افزوده نمايد. کشور ايران در خصوص توليد ضايعات و پسماند وضعيت مناسبي را ندارد که همين موضوع براي بيمارستان ها نيز صادق است که برگزاري چنين رويداد هايي با نگاه به کنترل پسماند و مديريت آن اهميت بيشتري پيدا مي نمايد.
يکي از مشکلات کنوني در خصوص کرونا ويروس مي توان ديد که در کنار چالش هاي ايجاد شده اين ويروس، دفع زباله ها و پسماند هاي آن مانند ماسک ها، دستکش ها، لباس ها که بايستي هر چند ساعت يکبار تعويض شوند از اهميت بالايي برخوردار است که بايستي مديريت پسماند آن به درستي انجام شود. چرا که اگر به درستي در اين خصوص اقدام نشود، نه تنها کمکي به محيط زيست نکرده ايم، بلکه داريم آلاينده هاي بيشتري را به محيط زيست اضافه مي نمائيم.
دانشگاه علوم پزشکي ايران برنامه هاي ملي در خصوص پسماند هاي بيمارستاني در حال اجرا دارد و پروژه هاي ديگري نيز در دست اقدام دارد و قطعاً در خصوص پسماند هاي قابل بازيافت پزشکي استراتژي ويژه اي اين دانشگاه در آينده خواهد داشت. دانشگاه علوم پزشکي ايران قصد دارد از اين زنجيره مغفول مانده در مديريت پسماند ارزش افزوده هاي ارزشمندي از بعد اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي ايجاد نمايد که اين رويداد فرصت مناسبي را براي سياستگذران، علاقه مندان و مديران کشور فراهم خواهد کرد تا بتوان نسبت به مديريت بهينه پسماند هاي بيمارستاني اقدامات مناسبي با خلاقيت و فناوري صورت گيرد.
قطعا اين مسير راه طولاني در پيش دارد و بايستي براي آن برنامه ريزي هاي کلان صورت پذيرد تا بتوان با تداوم اين قبيل رويداد ها نتيجه مورد نظر و تجديد نظر در قوانين صورت پذيرد.
از مزيت هاي بسيار مهمي که براي استارت اپ هاي حوزه بازيافت تجهيزات پزشکي و بيمارستاني مي توانند با همکاري دانشگاه علوم پزشکي ايران داشته باشد، اين است که دانشگاه بيمارستان هاي خود را در اختيار اين شرکت هاي فناور قرار مي دهد تا بتوانند چالش هاي زيست محيطي ناشي از پساب ها و مواد بيمارستاني غير عفوني و عفوني را حل نمايند.
يکي از دغدغه هاي مهم دانشگاه علوم پزشکي ايران همکاري با سازمان هاي مردم نهاد است که همواره دغدغه هاي محيط زيستي بسيار زيادي را دارند که پسماند هاي بيمارستاني نيز از مهمترين چالش هاي آنها بوده است. در اين خصوص دانشگاه علوم پزشکي ايران قطعا با مشارکت طلبي سازمان هاي مردم نهاد مي تواند اين فرهنگ را سريع تر گسترش دهد و از طريق سازمان هاي مردم نهاد اين اتفاق نافذ تر خواهد بود به گونه اي که بسيار از اين اتفاقات فرهنگ سازي بدون همياري اين سازمان ها موفقيتي را در پي نخواهند داشت.
کشور ايران نياز به يک هم افزايي گسترده در اين راه دارد و تمامي سازمان هاي تابعه وزارت بهداشت، محيط زيست، شهرداري ها، دانشگاه ها و سازمان هاي مردم نهاد بايستي به سهم خود براي بهبود پسماند هاي بيمارستاني هم قدم شوند تا از زاويه هاي مختلف مانند اقتصادي، فرهنگي و اجتماعي بتوان از منابع ارزشمند موجود در پسماند هاي بيمارستاني بهتر بهره برد و منافع آن به جامعه نيز برسد.
در آخر آقاي دکتر کوهپايه زاده رئيس دانشگاه علوم پزشکي ايران مقدم تمامي علاقه مندان اين حوزه اعم از عموم جامعه، فناوران، دانشگاهيان، دانشجويان و استارت اپ هاي موفق را براي شرکت در اين رويداد گرامي داشتند و از آنها براي شرکت در اين رويداد مهم دعوت نمودند.
دکتر متوليان معاون تخقيقات و فناوري
رويداد بازگشت سبز يک رويداد استارت آپي است که دانشگاه علوم پزشکي ايران مجري اين رويداد براي اولين بار در سطح کشور با محوريت بازيافت تجهيزات پزشکي غير عفوني مي باشد. در سطح شهر تهران بيش از ???? مرکز درماني که در بين آن ??? بيمارستان است که روزانه اين بيمارستان ها بيش از ??? تن زباله توليد مي نمايند که هموراه در خصوص نحوه امحاء و بازيافت آن چالش هاي گسترده اي وجود داشته است که خود بيمارستان ها وظيفه بي خطر سازي آنها را نيز بر عهده دارند. با برگزاري اين رويداد دانشگاه از تمامي نوآوران و افرادي که صاحب نظر هستند و ايده هاي خلاقانه در اين زمينه دارند دعوت مي کند تا با حضور در اين رويداد بتوانند مشکلات اين حوزه را با نگاه فناورانه حل و رفع نمايند. بيمارستان ها روزانه صدها ميليون تومان براي امحاء زباله هاي بيمارستاني هزينه مي کنند که يک بار هزينه اي سنگيني را براي بيمارستان ها ايجاد ميکند که با بهره گيري از ايده هاي خلاقانه و نوآورانه استارت آپ ها مي توانند بار مالي را از روي دوش بيمارستان ها بردارند.
دکتر اميد پورنيک مدير توسعه فناوري سلامت
رويداد بازگشت سبز يک رويداد تفکرانه است که داراي اثر بسيار مثبتي بر روي جامعه مي باشد.
دانشگاه علوم پزشکي ايران صرفاً قصد برگزاري يک رويداد متداول را ندارد و قصد دارد يک نوع تفکر را براي جامعه و متخصصان رقم بزند. چرا که اين موضوع کمتر به آن پرداخته شده است و جوانب آن تاکنون به مقدار کافي و درخوري به آن پرداخته نشده است. در اين راستا دانشگاه علوم پزشکي ايران قصد دارد به اين تفکر بپردازد و اين رويداد شروعي بر اين تفکر مي باشد.
اين رويداد يک تفکر ايده بازار است که به دنبال ايده هاي نو و تفکرات نو در زمينه بازيافت تجهيزات بيمارستاني غير عفوني است. قصد داريم اين مشکلات را با جامعه و متخصصين در ميان بگذاريم و از آنها کمک بطلبيم و با کمک آنها دست در دست يکديگر مشکلات را حل نمائيم و براي آن راهکار داشته باشيم.
در اين رويداد کساني که پيش تر در اين حوزه فعاليت نموده اند را قصد داريم مجال و فرصتي دهيم تا بتوانند خلاقيت هاي خود را در زمينه پسماند هاي غير عفوني بيمارستاني مانند تحهيزات پزشکي بکار گيرند که هم بيشتر ديده شوند و هم اينکه بتوانند در کنار ما قرار گيرند و هم بتوانند مشکلات دانشگاه را حل نمايند. همچنين در نظر داريم از کساني که قصد حرکت در اين مسير دارند حمايت نمائيم که هم کمکي شود براي دانشگاه علوم پزشکي ايران و هم اينکه بتوانيم در سطح کشور حرکت جديدي را در اين خصوص رقم بزنيم و بتوانيم شرايطي را ايجاد نمايئم که خلق ثروت و ارزش براي جامعه و کشور باشد.
مقوله بازيافت يک چالش در کل دنياست و نه تنها کشور ايران که چگونه بتوان زباله هاي بيمارستاني را کاهش داد و يا از توليد آنها جلوگيري نمود. در تمام دنيا توجه ويژه اي بر روي زباله هاي بيمارستاني وجود دارد که در کشور ما هم اين موضوع مستثني نمي باشد و در کشور ما به آن کمتر توجه شده است. اين رويداد فرصت خوبي است تا بتوان براي خلق ارزش و ارزش افزوده از زباله هاي بيمارستاني غير عفوني ايجاد نمود و در طبع آن از توليد ضايعات جلوگيري نمود.
در اين رويداد فناورانه (بازگشت سبز) افراد، شرکت ها و تيم هايي که بتوانند ايده هاي جذاب و علمي و عملياتي ارائه دهند و بتواند مشکلات اين حوزه را حل نمايد را حمايت مي نمائيم و آنها را در مرکز رشد و نوآوري دانشگاه علوم پزشکي ايران پذيرش خواهيم نمود و امکان استقرار را به آنها ارائه خواهيم کرد و خود دانشگاه به شرط پاس کردن الزامات لازم بعنوان يکي از مشتريان آنها خواهد بود.
: