برگزاری چالش توسعه فناوری، محصولات و خدمات شناختی سالمندان

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۹/۴/۹ |
چالش "توسعه فناوری، محصولات و خدمات شناختی سالمندان" توسط مرکز رشد مغز و شناخت دانشگاه، شتابدهنده شناختی و با همکاری ستاد علوم و فناوری های شناختی برگزار می شود.
شناخت، فرآیند ساماندهی و بازنمایی اطلاعات است که شامل دستیابی به اطلاعات (ادراک)، انتخاب (توجه)، بازنمایی (درک)، حفظ اطلاعات (حافظه) و استفاده از آن برای هدایت رفتار (گفتار و بروندادهای حرکتی) است. مداخلات برای بهبود عملکرد شناختی می‏تواند بوسیله‌ی هر یک از این توانایی‏های اصلی انجام شود. اهمیت توانمندسازی شناختی در حدی است که در سال های گذشته کشورهای مختلف اقدام به سرمایه گذاری در زمینه‌ی ارتقاء قابلیت‏های شناختی و افزایش سرمایه‌ی شناختی کرده ‏اند.
در سال ۲۰۱۹ سازمان بهداشت جهانی دستورالعملی را در مورد کاهش افت عملکرد شناختی و دمانس ارائه کرد. در این دستورالعمل توصیه هایی مبتنی بر شواهد در مورد سبک زندگی و مداخلات برای پیشگیری و به تعویق انداختن دمانس و افت عملکرد شناختی ارائه شده است. مداخلات شناختی یکی از مداخلاتی می باشد که در این دستورالعمل توصیه شده است. مطالعات نشان داده اند که افزایش فعالیت شناختی می تواند از سرعت افت عملکرد شناختی بکاهد.
دانشگاه علوم پزشکی ایران توسط مرکز رشد مغز و شناخت دانشگاه و شتابدهده شناختی با همکاری ستاد توسعه‌ی علوم و فناوری های شناختی در راستای مأموریت خود به دنبال افزایش سرمایه‌ی شناختی جامعه، پیشگیری و کاهش عملکرد شناختی در بزرگسالان با استفاده از مداخلات و خدمات شناختی می باشد. در این راستا شورای راهبردی علوم اعصاب و شناختی دانشگاه علوم پزشکی ایران با توجه به پروژه های بین المللی تعریف شده در این حوزه اقدام به انتخاب مهمترین و موثرترین کارکردهای شناختی که شامل حافظه، توجه، استدلال و حل مسئله، سرعت پردازش اطلاعات، و حافظه‌ی کاری در رده‌ی سنی بزرگسالان کرده است. در واقع این چالش به دنبال توسعه و ساخت برنامه های ارتقاء و توانبخشی شناختی با تأکید بر کارکردهای شناختی فوق می باشد.

دفعات مشاهده: 28 بار   |   دفعات چاپ: 0 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر